СУСПІЛЬНО-ДЕРЖАВНА ЗУМОВЛЕНІСТЬ СИСТЕМИ ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ВЧИТЕЛІВ ПРИРОДНИЧО-МАТЕМАТИЧНИХ ДИСЦИПЛІН - Бирка, Маріан Філаретович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті встановлено місце системи професійного розвитку вчителів природничо-математичних дисциплін у мета-системі. Деталізовано сутність та зміст понять: «діяльність», «професійна діяльність» та «професійна діяльність вчителя». Проаналізовано мету, зміст, способи й засоби, результат, суб’єкт та об’єкт професійної діяльності вчителя природничо-математичних дисциплін. З’ясовано сучасні особливі умови організації професійної діяльності вчителя природничо-математичних дисциплін.