КАЗКИ-ТРАГЕДІЇ: ОСОБЛИВОСТІ ПОБУДОВИ, МОРАЛЬ, ВИХОВНИЙ ПОТЕНЦІАЛ - Федотова, Світлана Олександрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті розглянуто особливості побудови декількох казок-трагедій. Казки-трагедії є у фольклорах багатьох народів. Цей жанр увібрав світогляд давньої людини, суспільства з язичницькою свідомістю. Семантика текстів цього жанру для сучасного читача залишається таємничою. До дитячого читання, у життя дитини казка-трагедія потрапила випадково тільки тому, що втратила своє значення у житті дорослої людини. Діти не розуміють підтексту казки-трагедії, проте вони зачаровані казковою містикою.