ГЕНДЕРНА ОСВІТА: ТЕНДЕНЦІЇ ВИСВІТЛЕННЯ ПИТАННЯ У СУЧАСНОМУ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНОМУ ДИСКУРСІ - Дороніна, Тетяна Олексіївна; Ховрякова, Тетяна Ігорівна; Шумська, Дарія Ігорівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті актуалізовано питання сучасного стану гендерної освіти у вітчизняних науково-педагогічних дослідженнях. Авторами визначено нормативні документи, що регулюють питання гендерної освіти та констатовано відсутність цілісного наукового доробку в цій площині, що ускладнює відображення суцільного контексту та обумовлює необхідність встановлення загальних тенденцій щодо висвітлення питання гендерної освіти у сучасному науково-педагогічному дискурсі.