ПЕДАГОГІЧНО-ІНТЕРПРЕТАЦІЙНА ЕРУДОВАНІСТЬ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА: СУТНІСТЬ ТА ЗНАЧЕННЯ - Глазунова, Ірина Кимівна; ВaнЦзялє (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті проаналізовано сутність та характерні особливості педагогічно-інтерпретаційної ерудованості майбутніх учителів музичного мистецтва. Визначено чотири основних позиції, притаманні цьому феномену. Вказано на зв’язок цього феномену із мисленнєво-операційною діяльністю. Зазначено про ключову роль педагогічно-інтерпретаційної ерудованості у фаховій діяльності вчителя музичного мистецтва. Визначено роль функцій мислення для формування педагогічно-інтерпретаційної ерудованості студентів факультетів мистецтв педагогічних університетів. Конкретизовано авторське визначення цього феномену. Зроблено висновки щодо важливості як формальної, так і неформальної освіти для його формування.