ПРОФЕСІОНАЛІЗАЦІЯ НАВЧАННЯ ІНОЗЕМНІЙ МОВІ СТУДЕНТІВ ТЕХНІЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ В КОНТЕКСТІ КОМПЕТЕНТНІСНОГО ПІДХОДУ - Головко, Ірина Олексіївна; Гавриленко, Ольга Миколаївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Розглянуто головні напрямки професіоналізації навчання іноземній мові студентів інженерно-технічного профілю в контексті компетентнісного підходу в закладах вищої освіти. Визначено дидактичні принципи, які використовуються в процесі навчання іноземній мові, що сприяють втіленню компетентнісного підходу як провідного в системі професійної освіти майбутнього фахівця інженерно-технічного профілю. Зазначено, що професіоналізація навчання іноземній мові полягає в формуванні вмінь та навичок у студентів технічних спеціальностей використовувати іноземну мову для реалізації професійно значимої пізнавальної, комунікативної та соціокультурної діяльності.