ВПРОВАДЖЕННЯ АКСІОЛОГІЧНОГО ПІДХОДУ ЯК УМОВА СОЦІАЛЬНО-ПРОФЕСІЙНОЇ АДАПТАЦІЇ МАЙБУТНЬОГО СОЦІАЛЬНОГО ПЕДАГОГА - Семез, Андрій Анатолійович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Стаття присвячена обґрунтуванню аксіологічного підходу як складової соціально-професійної адаптації майбутніх соціальних педагогів. Доведено, що впровадження аксіологічного підходу в адаптаційному процесі здійснюється через визначення ієрархії цінностей, формування професійних цінностей, ціннісних орієнтацій, цінностей соціально-педагогічної діяльності та «цінностей, які працюють». Проведено ранжування ціннісних орієнтацій серед магістрантів для визначення напрямку, в якому йде процес соціально-професійної адаптації майбутніх соціальних педагогів.