ВИДИ ВИХОВАННЯ, ЇХ СПЕЦИФІКА ТА ОСОБЛИВОСТІ В ЗАКЛАДАХ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ - Швиденко, Валентина Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті розглядається види виховання, їх специфіка та особливості в закладах середньої освіти Великої Британії. У Великій Британії розрізняють: громадянське, правове, фізичне, релігійне, естетичне, екологічне, моральне, сімейне, трудове, гендерне виховання. Зазначено, що мета процесу виховання розглядається як узгоджена мета різних рівнів: рівня держави, суспільства, сім’ї, школи, особистості. Спільну мету виховання можна визначити як формування ціннісного ставлення вихованця до дійсності. Цілі виховання існують на рівні школи, класів, групи і окремих учасників освітнього процесу.