ІННОВАЦІЙНІ ФОРМИ ОРГАНІЗАЦІЇ ЗАНЯТЬ В ШКОЛІ З МЕТОЮ ФОРМУВАННЯ ІСТОРИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ УЧНІВ - Дірявка, Юрій Павлович; Невгодовська, Інна Олександрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті досліджується проблематика розвитку критичного осмислення учнями інформації, яку вони отримують з різних джерел, що значно підвищує ефективність самого навчання. Констатується, що важливу роль у цьому процесі відіграють інноваційні технології, які запроваджуютья в освіті і орієнтуються насамперед на виховання особисті, яка вміє самостійно діяти у шкільному та суспільному середовищах.