СТАНОВЛЕННЯ ПОНЯТТЯ «ЕМОЦІЙНИЙ ІНТЕЛЕКТ» В ІСТОРІЇ НАУКИ - Ракітянська, Людмила Миколаївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Актуальність обраної проблеми визначається загальним контекстом інноваційно-орієнтованої підготовки майбутніх фахівців мистецького спрямування, що потребує звернення до новітньої вітчизняної та зарубіжної освітньої практики. У цьому аспекті новизною відрізняється поняття «емоційний інтелект», з яким пов’язуються найбільш затребувані й актуальні для сучасного виробництва ХХІ ст. особистісні якості фахівця.