ТВОРЧА ДІЯЛЬНІСТЬ ВИДАТНИХ ПРЕДСТАВНИКІВ МУЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ КІНЦЯ ХІХ – ПОЧАТОК ХХ століть - Смирнова, Тетяна Анатолїївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті проаналізовано творча діяльність видатних представників музичної культури України кінця Х1Х – початку ХХ ст. (народницький і народження радянської музичної освіти). Виявлено особливе значення ідей народництва для масової музичної освіти, полі культурності, орієнтації на російський та європейський вектори з огляду на відсутність державності, підпорядкованість двом метрополіям.