ЕВОЛЮЦІЯ ПРАВИЛ ПРАВОПИСУ АЗЕРБАЙДЖАНСЬКОЇ МОВИ (1917–1927) - Атакишиєва, Нателла Фехрузівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті подається аналіз здійсненої після революції (1927 рік) роботи зі створення орфографічних правил азербайджанської мови в історико-хронологічному ракурсі. Зроблено висновки з огляду на наявні відомості про те, що Перший тюркологічний з’їзд здійснив фундаментальний вплив на прискорення процесу створення орфографії тюркських мов, особливо азербайджанської мови та визначення принципів орфографії.