СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ПРОФЕСІЙНОГО РОЗИТКУ ВЧИТЕЛІВ У ЄВРОПЕЙСЬКИХ КРАЇНАХ - Годунко, Людмила Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті проаналізовано сучасні досягнення професійного розвитку вчителів у країнах Європи. Обґрунтовано актуальність вивчення та узагальнення зарубіжного досвіду у підготовці вчителів в Україні. У дослідженні висвітлені дані Eurydice щодо національного законодавства та Міжнародного опитування щодо викладання та навчання (TALIS) у звіті 2018 року, що дозволяє зрозуміти вплив національної політики на поведінку вчителів та забезпечує основу для проведення ефективних реформ.