ВИЗНАННЯ ОСВІТИ ЯК ОДНОГО ІЗ НАЙВАЖЛИВІШИХ ЧИННИКІВ, ЩО ВПЛИВАЮТЬ НА СОЦІАЛЬНІ ПРОЦЕСИ - Горохова, Галина Іванівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
За сучасних умов, коли зростає роль інформації, зростає і роль людського чинника у виробничих і управлінських процесах, а отже, зростає роль освітньо-виховних процесів у життєдіяльності суспільства. У статті розглянуто можливості вирішення проблеми у визначенні змісту освіти з урахуванням змін у сучасному світі та суспільстві, готовності суспільства та освітянської спільноти до прийняття новітніх поглядів, підходів та формування інноваційної культури. Доведено, що знання самі по собі не можуть бути єдиною метою освіти, вони є лише елементом задля розвитку людини і суспільства.