СТАНОВЛЕННЯ СИСТЕМИ ЕСТЕТИЧНОГО ВИХОВАННЯ В УКРАЇНІ В КОНТЕКСТІ ОСВІТНІХ РЕФОРМ П. М. ІГНАТЬЄВА (1914–1916 рр.) - Куркіна, Сніжана Віталіївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У представленій статті зроблено спробу здійснити історіографічний аналіз проблеми становлення системи естетичного виховання в Україні в контексті освітніх реформ міністра народної освіти П. М. Ігнатьєва. Проаналізовано запропоновані до впровадження навчальні плани шкіл, показано місце предметів естетичного, мистецького спрямування у цих планах. Доведено, що саме з цієї реформи численні ідеї вітчизняних педагогів і учених щодо впровадження естетичного виховання в освітній процес навчальних закладів, почали складатися в цілісну систему.