ФОРМУВАННЯ ВАЛЕОЛОГІЧНОГО СВІТОГЛЯДУ У ПЕРШОКУРСНИКІВ ДО ТА ПІСЛЯ ВВЕДЕННЯ ШКІЛЬНОГО ПРЕДМЕТА «ОСНОВИ ЗДОРОВ’Я» - Руденко, Тетяна Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті проведено порівняльний аналіз фізичного стану здоров’я і навичок здорового способу життя студентів першого курсу, які не вивчали (2005 р.) і тих, що вивчали (2019 р.) шкільний предмет «Основи здоров’я». Висвітлюється у порівнянні рівень обізнаності студентів щодо ведення здорового способу життя (рівень санітарно-гігієнічної культури, режим дня, ставлення до власного здоров’я, раціонального харчування, фізичної активності, шкідливих звичок тощо).