ТЕКСТОВА ДІЯЛЬНІСТЬ ЯК ОСНОВА ЗМІСТУ НАВЧАННЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ - Токарєва, Тетяна Станіславівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті розглядаються особливості текстової діяльності як основи змісту навчання іноземної мови у системі підготовки майбутніх вчителів даного фаху у педагогічних ВНЗ. Зокрема, представлено лінгвістичні та соціально-психологічні фактори, які обумовлюють текстову діяльність; проаналізовано критерії відбору текстів для використання у навчальному процесі; визначено основні етапи виконання текстової програми; виокремлено знання, які визначають готовність студентів до текстової діяльності; зазначено етапи роботи над аналізом тексту-моделі.