СИСТЕМНЕ ЗАСВОЄННЯ СИНТАКСИЧНОГО МАТЕРІАЛУ ЗА ДОПОМОГОЮ СУЧАСНИХ ВИДІВ ВПРАВ - Щупко, Світлана Олександрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Впровадження на уроках української мови системи усних та письмових вправ, інтерактивних технологій навчання сприяє формуванню в кожного учня життєвих компетентностей: комунікативних, інформаційних, соціальних, самореалізації та саморозвитку.  Така діяльність школярів вирішує якість навчально-виховного процесу, сприяє кращому засвоєнню синтаксичного матеріалу, спонукає до наукових досліджень тощо.