ОСОБЛИВОСТІ НАВЧАННЯ МАТЕМАТИКИ ЯК ЗАСОБУ ОПАНУВАННЯ ФІЗИКОЮ - Кремінський, Борис Георгійович; Мистюк, Світлана Петрівна; Черкаська, Людмила Станіславівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Метою роботи є визначення і описання специфічних відмінностей, особливостей, методичних прийомів і підходів, які доцільно використовувати, навчаючи математики осіб, які цікавляться фізикою і мають здібності до її вивчення.Говорячи про здібності, ми ґрунтуємося на діяльнісному підході суть якого полягає в тому, що про наявність (або відсутність) певних здібностей свідчить, перш за все, процес і результат відповідної діяльності.Розв’язуючи задачу з фізичної точки зору необхідно, перш за все, визначити, вибрати або самостійно побудувати фізичну модель розглянутого в задачі реального процесу, явища тощо. Далі необхідно вибрати або самостійно побудувати математичну модель, що описує відповідну фізичну модель, тобто визначитися з використовуваним математичним апаратом розв’язання задачі і пов’язати моделі між собою.