МЕТОДИ ТА ЗАСОБИ КОМП’ЮТЕРНОГО ТЕСТУВАННЯ З ФІЗИКИ ПРИ ЗМІШАНОМУ НАВЧАННІ - Кудін, Анатолій Петрович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Єдиною формою контролю за самостійною роботою студентів під час організації навчального процесу за змішаною формою навчання, яка стала затребуваною в останні роки в Україні, є комп’ютерне тестування. Робота присвячена питанню удосконалення методів і засобів комп’ютерного тестування з фізики при змішаному навчанні в закладах вищої освіти. Проведено аналіз поширених в Україні платформ для організації комп’ютерного тестування (Google Форми, Quizlet, Proprofs, Kahoot!, ClassMarker, Plickers, Easy Test Maker і MOODLE). Констатується, що оптимальним рішенням з погляду вирішення існуючих при змішаному навчанні завдань є модуль для тестування у відкритій LMS MOODLE. Розроблено освітній застосунок, який значно прискорює процес створення тестів в LMS MOODLE. Описані процедури проведення комп’ютерного тестування для змішаного навчання. Подано психолого-педагогічне обґрунтування їх складових.