ІНФОРМАЦІЙНІ СКЛАДОВІ ПІДГОТОВКИ ТА ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПРАЦІВНИКІВ СОЦІАЛЬНОЇ СЛУЖБИ - Горбачевська, Ольга Петрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Проведено ґрунтовний аналіз використання інформаційних технологій у професійній діяльності працівників соціальних служб України. Розглянуто можливості підвищення якості соціальних послуг населенню в карантинних умовах з використанням інформаційних ресурсів. Виявлено недостатній рівень сформованої грамотності майбутніх соціальних працівників при використанні інформаційних ресурсів у професійній діяльності. Показана необхідність проведення аналізу поняття е-уряду та визначення основних компонентів інформаційних ресурсів в сучасному творенні держави, що забезпечують функціонування надання ефективних соціальних послуг населенню. Обґрунтовані інформаційні складові (знання, уміння, навички), що необхідні соціальним працівникам для надання допомоги різним клієнтським групам, а саме: наповнення е-бази даними, консультування он-лайн, проведення семінарів, вебінарів тощо. Запропоновано нові підходи в організації освітнього середовища майбутніх соціальних працівників, такі як: проведення заходів в онлайн-режимі (консультування, ведення двохстороннього відкритого діалогу, моніторинг соціального становища громадівців тощо).