ПРО ПІДХОДИ ДО ВИВЧЕННЯ ЦИФРОВОЇ ФОТОГРАФІЇ І ВІДЕОЗЙОМКИ ДЛЯ ПОТРЕБ РІЗНИХ СИСТЕМ ОСВІТИ - Дятлов, Юрій Володимирович; Пустовий, Олег Миколайович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Стаття присвячена підходам і методам до вивчення цифрової фотографії і відеозйомки для потреб різних типів освітніх установ і закладів освіти. У статті розглядаються питання методичного забезпечення вивчення техніки фотографії, відеозйомки і обробки контенту учнями навчальних закладів різних рівнів: шкіл, коледжів, університетів, а також навчання дітей і дорослих в системі суспільних освітніх організацій. Розглянуто підходи до створення лабораторних робіт з використання мултимедіа в системах навчання. Окреслено теоретичні основи формування для формування програм та приблизних планів з мультимедійної грамотності та культури. У статті робиться акцент на вивченні вільно поширюваного програмного забезпечення з метою безкоштовного доступу учнів до вивчення методів роботи з обробки статичних та динамічних зображень.