РОЗВ'ЯЗАННЯ ПРИКЛАДНИХ ЗАДАЧ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ БУДІВНИЦТВА І ТРАНСПОРТУ ЯК ЗАСІБ РОЗВИТКУ ПРОФЕСІЙНО-МАТЕМАТИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ЗДОБУВАЧІВ ЗВО - Ємельянова, Тетяна Вікторівна; Легейда, Дмитро Вікторович; Медведєв, Євген Павлович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Статтю просвічено вирішенню проблеми впровадження в процес навчання здобувачів ЗВО прикладних задач сфери управління будівельною і транспортною інфраструктурами як дієвий засіб розвитку професійно-математичної компетентності майбутніх фахівців будівельного і транспортного профілю. Представлено множину змістових умов фрагментів реальних технічних проблем, що постають перед фахівцями будівельної та транспортної галузі, математичні постановки яких систематизовано у двох прикладах за видами моделей, що складають їхні підґрунтя. Наведено розв’язання кожного виду прикладів методами теорії масового обслуговування. Приклади супроводжено формулюванням умов різних за суттю, реальних професійних задач, що передбачають розв’язання за наведеними алгоритмами. Напрямом перспективних наукових досліджень визначено подальшу систематизацію та складання банку професійних задач для професійної підготовки здобувачів бакалаврату і магістратури зазначених спеціальностей.