АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ ВПРОВАДЖЕННЯ ЕЛЕМЕНТІВ ДИСТАНЦІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ВІЙСЬКОВИХ ФАХІВЦІВ - Сокульська, Наталія Богданівна; Ковальчук, Роман Анатолійович; Кмін, Віктор Федорович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
В даній статті аналізуються результати дистанційного навчання здобувачів вищої військової освіти заочної форми навчання. Воно (дистанційне навчання) відбувалось з використанням інструментів віртуального середовища дистанційного навчання MOODLE Міністерства Оборони України. Результати вивчення (виконання запланованих діяльностей) предметів «Основи теплотехніки» та «Вища математика», а також складання іспитів із згаданих дисциплін дало підґрунтя для проведення аналізу щодо якості засвоєння матеріалу. Варто зауважити, що можливістю навчатись та складати звітність дистанційно користувались в середньому 60% слухачів Гістограма отриманих результатів іспитів з дисциплін математичного циклу свідчить про схожість графіка розподілу балів до графіка нормального розподілу. При цьому не спостерігалося різкого збільшення крайніх результатів. В поєднанні дані результати можуть свідчити про те, що слухачі групи виконували роботи, користуючись своїми знаннями та навичками в більшій мірі, аніж «підказками» інтернет-мережі, що можна трактувати, як позитивний результат дистанційного навчання.