ПРАКТИКА РЕАЛІЗАЦІЇ РЕАЛЬНИХ ВИРОБНИЧИХ ЗАВДАНЬ З РЕВЕРС-ІНЖИНІРИНГУ В РАМКАХ ВИКОНАННЯ КУРСОВИХ ПРОЕКТІВ З ФАХУ СТУДЕНТАМИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 015 ПРОФЕСІЙНА ОСВІТА (КОМП’ЮТЕРНІ / ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ) - Соменко, Дмитро Вікторович; Соменко, Олена Олексіївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Технології 3D друку широко використовуються у світовому сільському господарстві, але знаходяться на етапі впровадження в Україні. Застосування технології реверс-інжинірингу дозволяє створювати нові вироби за готовим зразком, а також, за потреби, вносити необхідні конструкторські зміни у вже існуючі об’єкти. Тому такий підхід є актуальним і розкриває широкі можливості для використання 3D моделювання у сільському господарстві. Реалізація цього технологічного підходу при написанні курсових проектів дозволяє закріпити, поглибити й узагальнити знання, одержані студентами за час навчання та застосувати їх до комплексного вирішення конкретного фахового завдання.У статті розкриваються можливості реалізації реального виробничого завдання з реверс-інжинірингу в рамках виконання курсових проектів з фаху студентами спеціальності 015 Професійна освіта (Комп’ютерні / Цифрові технології), що передбачає самостійне розв’язання складного спеціалізованого завдання або практичної проблеми у галузі.