ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ЗМІШАНОГО НАВЧАННЯ СТУДЕНТІВ В ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІ УНІВЕРСИТЕТУ - Ткаченко, Анна Валеріївна; Романенко, Тетяна Василівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Стаття присвячена актуальній проблемі використання технології змішаного навчання студентів закладів вищої освіти. У процесі дослідження з’ясовано, що зміст, методи, форми і засоби навчання, що засновані лише на традиційному здобуванні знань, втрачають свою актуальність і вимагають кардинального оновлення і вдосконалення відповідно до інноваційних перетворень та вимог сучасної мінливої реальності. На основі аналізу літературних джерел встановлено, що бурхливий та невпинний розвиток нових інформаційних технологій, новітні досягнення у науці та техніці зумовили появу нових трендів у сучасній освіті, зокрема технології змішаного навчання, яка упродовж 2020 року стала найактуальнішим освітнім трендом в Україні у зв’язку з світовою пандемією COVID-19. У статті нами окреслено найважливіші особливості організації навчання студентів ЗВО з використанням технології змішаного навчання та виокремлено загальні методичні підходи до проєктування навчального курсу з використанням цієї технології, а також представлено основні складові системи змішаного навчання в університеті.