ЕФЕКТИВНЕ ВИКОРИСТАННЯ ЗАСОБІВ МУЛЬТИМЕДІА В ПРОЦЕСІ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОБЛЕМНОГО МЕТОДУ НАВЧАННЯ У ПРОФІЛЬНІЙ ШКОЛІ - Царенко, Олександр Миколайович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті досліджуються методичні особливості використання інформаційно-технічних засобів нового покоління (мультимедійних засобів) у процесі впровадження проблемного навчання учнів автосправі; розкрито їх дидактичні можливості та визначено творчі напрямки використання у процесі оволодіння старшокласниками професійними знаннями.Перевагами використання інформаційно-технічних засобів нового покоління є візуалізація будь-яких об’єктів або подій в режимі реального часу, що підвищує мотивацію учнівської молоді під час оволодіння першою робітничою професією і в процесі самостійної навчальної діяльності. Результати дослідження у вигляді розроблених навчально-методичних матеріалів забезпечують належний рівень емоційного сприйняття та активності учнів. Частина розробок упроваджена в освітній процес з автосправи Новоукраїнського МНВК трудового навчання та профорієнтації учнів.Подальші дослідження доцільно спрямувати на оновлення дидактичного комплексу з усіх розділів навчальної програми для учнів 10–11 класів профільного рівня за спеціалізацією «Автосправа».