ФОРМУВАННЯ ДОСЛІДНИЦЬКОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ СТАРШОКЛАСНИКІВ У ПРОЦЕСІ ПРОФІЛЬНОГО НАВЧАННЯ ТЕХНОЛОГІЙ - Чубар, Василь Васильович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Стаття присвячена проблемі удосконалення формування дослідницької компетентності в учнів старшої школи у процесі профільного навчання технологій. В дослідженні запропоновано визначення змісту терміну «дослідницька компетентність старшокласників» у процесі профільного навчання технологій, відповідно до якого розроблено перелік його компонентів; визначено методику комплексного використання активних, інтерактивних й традиційних методів навчання та навчальних завдань; розроблено структурно-функціональну схему процесу формування дослідницької компетентності старшокласників під час профільного навчання технологій, а також алгоритм реалізації освітнього процесу; запропоновано методику діагностики результатів формування дослідницької компетентності старшокласників.