ФОРМУВАННЯ СПЕЦІАЛЬНИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ З ФІЗИКИ ВИПУСКНИКА ЗАКЛАДУ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ - Бевз, Анна Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У даній роботі розглянуто, як приклад, спеціальні компетентності, що визначені у стандартах фахової передвищої освіти для спеціальностей 131 Прикладна механіка та 133 Галузеве машинобудування. Проаналізувано стандарти ФПО для даних спеціальностей, виокремлено ряд спеціальних компетентностей, що мають зв’язок з курсом фізики закладів фахової передвищої освіти. Одним з аспектів, пов’язаних з вдосконаленням вивчення фізики у фахових коледжах, є проблема її професійного спрямування. Проте на сьогодні не розроблено окремих навчальних програм з фізики для фахових коледжів, які дали б змогу робити навчання фізики орієнтованим на майбутню професію випускника. У зв’язку з цим завдання розвитку інженерної освіти студентів іженерних фахових коледжів у процесі навчання фізики є особливо актуальним для сучасного виробництва.