ФОРМУВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНО-ЦИФРОВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ВЧИТЕЛІВ В УМОВАХ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ - Дроговоз, Наталія Анатоліївна; Матяш, Вікторія Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Стаття присвячена проблемам формування інформаційно-цифрової компетентності у студентів педагогічних спеціальностей через вивчення навчальної дисципліни «Інформаційно-комунікаційні технології» у цифровому середовищі на базі вікі-сайту в умовах дистанційного навчання. У Центральноукраїнському педуніверситеті успішно функціонує вікі-сайт на базі MediaWiki – Вікі-ЦДПУ (https://wiki.cuspu.edu.ua), на сторінках якого розміщуються навчальні матеріали електронних курсів. Для дисципліни «Інформаційно-комунікаційні технології» розроблено такий курс, що не один рік залучався для змішаного навчання студентів. Однак, для дистанційного навчання матеріали виявилися неефективними і потребували коригування. Був оновлений список програмних засобів. Обрали такі, що потрібні майбутньому вчителю та є вільнорозповсюджуваними і безкоштовними. У електронному курсі також оновили завдання та форми звітності. Досвід навчальної діяльності в умовах карантину сприяв виявленню певних недоліків у підготовці навчально-методичних матеріалів. Сподіваємося, що удосконалений варіант представленого курсу буде більш ефективним.