РЕЗУЛЬТАТИ ПЕДАГОГІЧНОГО ЕКСПЕРИМЕНТУ ЗА ІНТЕГРАТИВНОГО ПРОФЕСІЙНО СПРЯМОВАНОГО НАВЧАННЯ ФІЗИКИ У МЕДИЧНИХ КОЛЕДЖАХ - Федоренко, Владилена Петрівна; Садовий, Микола Ілліч (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
В статті розглянуто результати педагогічного експерименту з визначення ефективності розробленої методики навчання інтегративного професійно спрямованого курсу фізики у медичних коледжах передвищої фахової освіти. У повсякденну медичну практику входять нові діагностичні та лікувальні методики: позитрон-емісійна томографія, магнітно-резонансна томографія, електронний парамагнітний резонанс, доплерографія, лапароскопічна та лазерна хірургія. Все це потребує від студентів як базових фізико-математичних знань так актуалізації сучасних медичних проблем. До них насамперед відносяться розробка методів візуалізації у професійній діагностиці, використання методів ядерної фізики, розвитку радіаційної медицини тощо. В цілому різниця коефіцієнтів успішності вивчення елементів фізичних знань в експериментальних і контрольних груп рівна Δd = Kзе – Kзк = 31,16 %, що свідчить про ефективність запроваджених інновацій.