ІЄРАРХІЯ ПОНЯТЬ У ДОСЛІДЖЕННІ ПРОБЛЕМИ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ЛОГОПЕДІВ - Цимбал-Слатвінська, Світлана Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті здійснено спробу розкрити ієрархію понять проблеми підготовки майбутніх логопедів та обґрунтувати ключові терміни; «професійна діяльність», «підготовка майбутніх фахівців (логопедів)», «професійна компетентність», «готовність до професійної діяльності». Визначено професійну діяльність майбутнього логопеда як особливий вид педагогічної діяльності, виконання якої стає можливим через проходження процесів професійного становлення, професійного розвитку, особистісної зрілості, наявності розвинених здібностей, індивідуального стилю діяльності, високого рівня професійної самосвідомості, здатності до саморозвитку, складність якої полягає у наданні психолого-педагогічної та корекційної допомоги дітям із порушеннями мовлення.