РОЛЬ І ЗНАЧЕННЯ ПЕДАГОГІЧНОЇ ВЗАЄМОДІЇ У ФОРМУВАННІ МІЖКУЛЬТУРНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНЬОГО ПЕДАГОГА - Іванова, Вікторія Вікторівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті визначено роль і значення педагогічної взаємодії у формуванні міжкультурної компетентності майбутнього педагога. Проаналізовано роль співробітництва в процесі педагогічної взаємодії, що є одним із основних способів саморозвитку та самореалізації студента. Визначено роль педагогічної взаємодії в організації різних форм роботи в студентській групі з проблеми формування міжкультурної компетентності. Навчальне співробітництво організується з допомогою різних способів, прийомів, які одночасно регламентують діяльність учасників. Найбільш поширеним способом навчального співробітництва під час вирішення навчальних завдань є дискусія, обговорення, проблемне питання.