ПРОФІЛЬНІ ШКОЛИ У ПРОЦЕСІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ІНОЗЕМНИХ МОВ: ПРАКТИЧНИЙ АСПЕКТ - Черньонков, Ярослав Олександрович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Це дослідження було проведено для визначення, окреслення основних теоретичних характеристик понять «профільна школа», «профільна школа з іноземних мов» у закладах загальної середньої освіти. Автором було проаналізовано форми організації та процес навчання профільної школи з іноземних мов (допрофільна школа; нові навчальні програми та нові вимоги до учителів іноземних мов; SMART-studying; інноваційна система оцінювання). Також було досліджено провідну роль та концептуальний вплив допрофільної підготовки (профільна діагностика, профільна орієнтація, інформаційна робота, психологічний супровід)  у підготовці майбутніх професіоналів у галузі іноземних мов.