ФАКТОРИ РИЗИКУ РОЗВИТКУ ПОРУШЕНЬ МАСИ ТІЛА У СТУДЕНТІВ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Чурпій, Володимир Костянтинович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті розкриваються питання визначення факторів ризику розвитку порушень маси тіла у студентської молоді з передожирінням та ожирінням. Автор ставить за мету дослідити фактори ризику розвитку порушень маси тіла у студентів закладів вищої освіти. У статті вказано, що ожиріння серйозно погіршує здоров’я і якість життя студентської молоді. Серед поведінкових факторів розвитку надлишкової маси тіла визначено зниження фізичної активності у зв’язку з гіподинамічним характером багатьох видів діяльності, малорухливий спосіб життя, вживання висококалорійної їжі з великим вмістом легкозасвоюваних вуглеводів, порушення режиму харчування. Отримані дані свідчать про необхідність розробки комплексних програм, які б поєднували підвищення фізичної активності студентів, заходи з корекції харчових звичок, тренінги з психокорекції. з метою профілактики і корекції порушень маси тіла.