АМЕРИКАНСЬКІ ДЕРЖАВНІ ЕКЗАМЕНИ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ ЯК ІНОЗЕМНОЇ: ВПЕВНЕНІСТЬ ДЛЯ ГРОМАДСЬКОСТІ, ОБ’ЄКТИВНІСТЬ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ, НЕУПЕРЕДЖЕНІСТЬ ДЛЯ УНІВЕРСИТЕТІВ - Булах, Валентина Петрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Стаття присвячена чинній офіційній версії двох обов'язкових ліцензійних  іспитів для американських викладачів англійської як іноземної  (ESOL #5361, розробленого Освітнім центром тестування та ESOL #507, розробленого Національним центром оцінювання), які кожен потенційний кандидат повинен здати, щоб працювати вчителем в США. Основною метою таких суворих ліцензійних вимог є заборона на автоматичний вступ до професії некомпетентних викладачів.