ФОРМУВАННЯ ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ МАЙБУТНІХ ЛІКАРІВ ЯК АКТУАЛЬНЕ ПИТАННЯ ЇХ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Бєлкова, Тетяна Олександрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
В статті розглядається проблема обґрунтування формування здорового способу життя майбутніх лікарів як актуальне питання їх професійної діяльності. З’ясовано, що майбутній медичний працівник має володіти не лише фаховими знаннями та вміннями застосовувати їх на практиці, а достатнім рівнем професійно-прикладної фізичної підготовки, що дозволяє розвинути провідні фізичні якості, рухові вміння, навички й функції організму, сприяючи формуванню особистого здоров’я та успішному опануванню професією і подальшому в ній вдосконаленню.