ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ФОРМУВАННЯ САМОВДОСКОНАЛЕННЯ МАЙБУТНІХ ЛІКАРІВ ЗАСОБАМИ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Габорець, Ольга Андріївна; Дудіна, Оксана Валеріївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
У статті досліджено і теоретично узагальнено педагогічні умови, які націлені на використання інформаційних технологій майбутніми лікарями як засобу самовдосконалення, серед яких впровадження у навчальний процес моніторингу рівнів розвитку самовдосконалення засобами інформаційних технологій серед студентів, забезпечення активного використання студентами програм МКХ-10, ІСРС-2 та «Мала експертна система 2.0», організація самостійної позааудиторної діяльності студентів засобами інформаційних технологій з метою їхного саморозвитку, забезпечення навчального процесу штатом викладачів з потужною практичною підготовкою до використання ІТ в освітньому процесі, та формування середовища націленого на посилення мотивації майбутніх лікарів до використання інформаційних технологій в навчанні та професійній діяльності. Встановлено, що педагогічні умови розвитку самовдосконалення майбутніх лікарів засобами ІТ є комплекс взаємообумовлених і взаємозалежних інформаційних чинників та методичних заходів педагогічного процесу, що забезпечують оновлення змісту навчання, застосування новітніх методик й технологій, цілеспрямоване формування у майбутніх фахівців компонентів педагогічної компетентності та, є результатом, – підвищення якості розвитку самовдосконалення до майбутньої професійної діяльності.