ВИКОРИСТАННЯ МЕТОДИКИ CLIL У ВИКЛАДАННІ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ - Лелека, Тетяна Олександрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
Мета статті – проаналізувати основні аспекти методики CLIL у викладанні англійської мови у вищій школі, що відповідає основним тенденціям освітніх інновацій 21 століття. Провідна ідея ґрунтується на припущенні, що використання технології CLIL в період міжкультурної комунікації дозволить у процесі навчання якісніше використовувати сучасні інформаційні ресурси, долучатися до європейського освітнього простору. Методика CLIL є найбільш раціональною на етапі становлення та впровадження моделі багатомовної освіти як ознаки мовної інтеграції. Вона передбачає значну кількість технік, що підходять для всіх навчальних предметів, і не тільки дозволяє ефективно спілкуватися, використовуючи іноземну мову у різних сферах життя, але й вдосконалює всі мовленнєві навички.