ПРОБЛЕМА РОЗВИТКУ ОБ’ЄКТНИХ ВІДНОСИН В ІДЕЯХ ПСИХОАНАЛІТИКІВ «НЕЗАЛЕЖНОЇ» ГРУПИ - Нелін, Євген Володимирович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
У статті розкрито ключові ідеї психоаналітиків «незалежної» групи Британського психоаналітичного об’єднання. На основі теоретичного аналізу літературних джерел виявлено основні принципи психоаналітичної педагогіки в рамках теорії об’єктних відносин. Визначено головні ознаки теорії об’єктних відносин, навколо яких гуртувалися представники «незалежної» групи. Акцентовано увагу на спільних та відмінних поглядах британських психоаналітиків на формування особистості дитини.