ФОРМУВАННЯ ІНДИВІДУАЛЬНОГО СТИЛЮ ВИКЛАДАЧА В СФЕРІ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ: ОЗНАКИ ТА ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ - Пісна, Тетяна Миколаївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
У статті розкрито сутності індивідуального стилю викладача у сфері професійної освіти, її ознаки, визначення педагогічних умов ефективного його формування. З’ясовано, що індивідуальний стиль педагогічної діяльності є головним фактором, узагальненим показником професійної компетентності та метою подальшого професійного самовдосконалення викладача. Від рівня професійної майстерності викладача залежить результат фахової підготовки здобувачів освіти та ефективність їхнього особистісного зростання. Викладач, який оволодів педагогічною майстерністю, повинен мати свій стиль діяльності, що є важливою умовою становлення його як професіонала. У статті розкривається сутність концепції індивідуального стилю викладача у сфері професійної освіти та його особливості.