БІСПРЯМОВАНІСТЬ ТЕОРІЇ ТА ПРАКТИКИ ВИКОРИСТАННЯ ІКТ-СУПРОВОДУ ПІЗНАННЯ УЧИТЕЛЯМИ СУТНОСТІ ФЕНОМЕНУ «ОСОБИСТІСНО-ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК» - Голодюк, Лариса Степанівна; Мієр, Тетяна Іванівна; Савош, Валентин Олексійович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Інтенсивний інноваційний розвиток інформаційно-комунікаційних технологій (далі – ІКТ) актуалізує проблему формування й розвитку базового та предметно-орієнтованого рівнів ІК-компетентності в поєднанні з безперервним особистісно-професійним розвитком сучасної людини в цілому та вчителя зокрема. У проведеному дослідженні для вирішення цієї проблеми застосовано біспрямованість, яка виявляється стосовно теорії в розумінні особистісно-професійного розвитку як початкової стадії особистісно-професійного саморозвитку, а стосовно практики в одночасному використанні ІКТ-супроводу для перебігу таких процесів, як: пізнання вчителями сутності феномену «особистісно-професійний розвиток» та розвиток їхньої ІК-компетентності як готовності вирішувати професійно-педагогічні завдання з використанням ІКТ. ІКТ-супровід досліджуваних процесів висвітлено на сайті проєкту «Потенціал НД» розділом «Сторінки особистісно-професійного розвитку». Контент розділу містить тезисне відображення міркувань учених та практичні ІК-доробки вчителів, якими засвідчується досягнутий поступ у власному особистісно-професійному розвитку.