ТЕХНОЛОГІЇ КОМП’ЮТЕРНОЇ НАОЧНОСТІ ДЛЯ НАВЧАННЯ МАЙБУТНІХ ІНФОРМАТИКІВ - Романенко, Тетяна Василівна; Русіна, Наталія Геннадіївна; Власенко, Володимир Миколайович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Стаття присвячена актуальній проблемі використання технологій комп’ютерної наочності для навчання майбутніх інформатиків.Розглянуто зміст поняття «комп’ютерна наочність» та способи реалізації принципу наочності в навчанні студентів. З’ясовано, що у порівнянні зі звичайними технічними засобами навчання, використання комп’ютерної наочності надає ширші можливості для навчання, а саме: наповнювати методичний матеріал великим об’ємом готового, ретельно відібраного та організованого навчального матеріалу; розвивати інтелектуальні та творчі здібності студентів; самостійно набувати нові знання студентам та викладачам. Використання комп’ютерної наочності в процесі навчання спонукає студентів збільшенню мотивації навчання, звільнення від рутинної та об’ємної роботи, зосередженню на основному матеріалі, проведенні потрібних обчислень, графічних побудов, оцінюванні результатів окремих етапів розв’язування задач.