КЛАСИФІКАЦІЯ ЦИФРОВИХ ОСВІТНІХ РЕСУРСІВ ЯК ЗАСІБ УТОЧНЕННЯ ЇХ ПРАКТИЧНОГО ЦІЛЬОВОГО ПРИЗНАЧЕННЯ - Дробін, Андрій Анатолійович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті розглянуто один з найактуальніших напрямів модернізації сучасного освітнього середовища – проблематику цифрових освітніх ресурсів. Дослідження наукової, педагогічної, спеціальної літератури та законодавчої бази виявило відсутність єдиного підходу до розуміння природи цифрових освітніх ресурсів, їх загальноприйнятого визначення, значне коло проблем у організації запровадження цифрових освітніх ресурсів у освітній процес (кадрові, організаційні, технічні, методичні, технологічні), що гальмують процеси широкого та ефективного їх запровадження у освітній процес. Також було виявлено відсутність сучасної класифікації цифрових освітніх ресурсів, що є ключовою проблемою їх практичного втілення. Автором була запропонована класифікація цифрових освітніх ресурсів та очікувані результати від її провадження, запропоновані напрями подальших досліджень проблематики цифрових освітніх ресурсів.