ФОРМУВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ СТУДЕНТІВ ПІД ЧАС ПРОВЕДЕННЯ ЛЕКЦІЙНИХ ЗАНЯТЬ В УМОВАХ ДИСТАНЦІЙНОЇ ОСВІТИ - Ісичко, Людмила Володимирівна; Гур’євська, Олександра Миколаївна; Лобач, Наталія В’ячеславівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Формулювання проблеми. Метою дослідження є пошук шляхів формування інформаційно-аналітичної компетенції студентів під час проведення лекційного заняття при переході на дистанційну форму навчання.Матеріали і методи. Для дослідження проблеми використовувались теоретичний аналіз і систематизація. Під час отримання та аналізу результатів і формулювання висновків використовувались методи порівняння, систематизації та узагальнення.Результати. Автори подають аналіз процесу формування інформаційно-аналітичної компетентності студентів під час проведення лекційного заняття в умовах дистанційної освіти. Виділені основні компоненти інформаційно-аналітичної діяльності студентів та визначено критерії оцінювання рівня сформованості інформаційно-аналітичної компетентності студентів під час проведення лекційного заняття в умовах дистанційної освіти. Висновки. Аналіз результатів експериментальної роботи, показав, що найвищій рівень сформованості інформаційно-аналітичних компетентності майбутніх фахівців можливо досягти під час лекції-консультації та лекції-конференції, реалізовуючи двосторонні зв’язки студент-викладач та викладач-студент-викладач.