ДИДАКТИЧНІ ЗАСАДИ СТРУКТУРУВАННЯ ЗМІСТУ ОСВІТИ: ІСТОРИКО-ПЕДАГОГІЧНИЙ ПІДХІД (20-30 РОКИ ХХ СТ.) - Кузьменко, Анна Юріївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті зазначається, що розбудова національної школи викликала увагу до проблем структури сучасного змісту освіти, методологічних засад його конструювання та розвитку, відбору предметів для навчання у школі, критеріїв відбору матеріалу до кожного з них, обсягу та порядку викладення змісту у навчальних програмах. Критичне вивчення генези теорії і практики наукової розробки змісту освіти, підходів до його відбору, структурування та побудови можуть бути віднайдені за умов переосмислення цих процесів з позицій сучасності.