ВПРОВАДЖЕННЯ GOOGLE ФОРМ ТА КОМП’ЮТЕРНИХ МОДЕЛЕЙ В ОСВІТНІЙ ПРОЦЕС З ФІЗИКИ У ПЕДАГОГІЧНОМУ КОЛЕДЖІ - Стадніченко, Світлана Миколаївна; Марченко-Іванюк, Олена В’ячеславівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті розглянуто особливості використання Google Форм та комп’ютерних моделей, зокрема PhET-симуляцій, в освітньому процесі з фізики у педагогічному коледжі. Надано методичні рекомендіції з метою підвищення рівня самостійності студентів при виконанні завдань для покращення знань та здійснення об’єктивного контролю їх навчальних досягнень. Подано прийоми реалізації зворотного зв’язку здобувачів освіти з викладачем за умов дистанційного навчання. Особливу увагу відведено завданням із використанням комп’ютерних моделей. Запропоновано приклад лабораторної роботи на основі PhET-симуляції на тему “Визначення жорсткості пружини”. Зазначено, що комп’ютерні симуляції, віртуальні лабораторні роботи сприяють активізації пізнавально-дослідницького інтересу й частково компенсують відсутність обладнання для фізичного експерименту за умов дистанційного навчання. Наголошується, що при систематичному використанні Google Форм та комп’ютерних симуляцій у освітньому процесі з фізики успішність студентів та об’єктивність їх оцінок зростають.