НОВІ ПІДХОДИ ДО ВИВЧЕННЯ ПИТАННЯ «ПРОМЕНЕВІ ТЕХНОЛОГІЇ ОБРОБКИ» ПРИ ВИКЛАДАННІ ДИСЦИПЛІНИ «ОСНОВНІ ПРОЦЕСИ ОБРОБКИ МАТЕРІАЛІВ (МЕТАЛІВ)» - Ткачук, Андрій Іванович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті розглянуті нові підходи при вивченні студентами бакалаврату спеціальності 014 Середня освіта (Трудове навчання та технології) особливостей променевих технологій обробки металевих матеріалів, як однієї зі складових тем навчальної дисципліни «Виробництво та обробка конструкційних матеріалів: Основні процеси обробки матеріалів (металів)», за рахунок більш ефективного компонування та подачі відповідного лекційного матеріалу з допомогою системи мультимедійних презентацій під час лекційних відео-конференцій в умовах дистанційного навчання. Показано, що більш ретельного опрацювання студентами потребують питання, які пов'язані з такими видами корпускулярно-променевої обробки металів і їх сплавів, як електронно-променева та іонно-променева обробка. Проаналізовано особливості викладення матеріалу по фотонно-променевій обробці металевих матеріалів.