ПОЗАУРОЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ ЯК ЧИННИК ФОРМУВАННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ КУЛЬТУРИ УЧНІВ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ - Доможирський, Євгеній Вікторович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті розглянуті особливості використання форм позаурочної роботи з трудового навчання та технологій з учнями закладів загальної середньої освіти під час їх екологічного виховання. Особливе місце на шляху розвитку екологічної компетентності особистості належить етапу навчання в закладах загальної середньої освіти та позашкільних закладах освіти, а саме – у процесі позаурочної роботи.В рамках організації такої роботи з екологічної освіти педагог може використовувати значну кількість методів і форм роботи. Чим різноманітнішим та багатшим за змістом форм організації буде насичений виховний процес, тим ефективнішим буде результат.