ВИКОРИСТАННЯ СЕРВІСІВ ВІДЕОХОСТИНГУ ПІД ЧАС ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ КОМП’ЮТЕРНОГО ПРОФІЛЮ - Манжара, Владислав Вікторович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті розглянуто сервіси відеохостингу для публікації, збереження та поширення відео матеріалів для підготовки фахівців комп’ютерного профілю. Адже в сучасному світі все більшого значення набувають “хмарні” сервіси та технології. Все частіше студенти під час вивчення нового матеріалу шукають відео-уроки на популярних сервісах відеохостингу. Сервіси доступні на різних пристроях, отже, можна використовувати смартфон чи телевізор для перегляду навчального матеріалу паралельно виконуючи завдання на персональному комп’ютері. Під час опрацювання зібраних даних виявлено, що YouTube є найбільш зручним та простим сервісом для збереження та поширення відео матеріалів. Однією із переваг саме цього сервісу є інтеграція з іншим сервісом від Google – Google Клас.Отже, за допомогою хмарних сервісів, можна зберігати та поширювати навчальні відео матеріали для підготовки фахівців комп’ютерного профілю.