ВПЛИВ ОСВІТНЬОГО СЕРЕДОВИЩА НА РОЗВИТОК ІНТЕЛЕКТУАЛЬНО-ТВОРЧИХ ЗДІБНОСТЕЙ МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ-МУЗИКАНТІВ - Лобода, Ольга Євгеніївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті розглянуто вплив освітнього середовища на розвиток інтелектуально-творчих здібностей студентів у вищих навчальних закладах мистецького спрямування. Проаналізовано поняття «освітнє середовище» в психолого-педагогічній літературі та його роль у розвитку інтелектуально-творчих здібностей майбутніх педагогів-музикантів. З’ясовано зміст та можливості музично-теоретичних, диригентсько-хорових, інструментально-виконавських дисциплін та розкрито їх взаємозумовленість.